Vragen? Bel ons: 0228 - 520791

Big Green Egg

Home / Merken / Big Green Egg

Barbecue welke zijn oorsprong heeft in Japanse traditie. De kamadomushi 'stoomkoker' is een ronde uit klei vervaardigde traditionele oven welke werd verhit met houtskool en afgesloten door een koepelvormige deksel.

Het draait om het unieke warmtecirculatiesysteem waardoor voedsel sneller bereid wordt. Smaakstoffen en voedingsstoffen blijven uitstekend behouden. Daarnaast gaat houtskool veel langer mee door het isolerend vermogen van het keramiek. De buitenkant is voorzien van een sterke glazuurlaag.

Big Green Egg staat vooral bekend om het gebruiksgemak. Al tien minuten na het aansteken kun je starten met barbecueën. De temperatuur is prima regelbaar tot 300 ºC. Reinigen is eenvoudig. De binnenkant is uitgerust met een zelfreinigend systeem.

De mogelijkheden van Big Green Egg zijn echt eindeloos; je kunt er op grillen, bakken, braden, stoven, garen en hem gebruiken als oven voor bijvoorbeeld bereiding van pizza's. Big Green Egg volledig is afgesloten. Dus ook bij koud of nat weer kun je probleemloos buiten barbecueën.