Klantenservice
0
Sluiten

Veelgestelde vragen (FAQ)

Veelgestelde vragen aan HoekVT.

De veelgestelde vragen behandelen we zo veel als mogelijk hier. Heeft u een vraag die wij niet hebben opgenomen. Graag ontvangen we deze via [email protected] of belt u ons op 0228-520791.

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen

Vragen over verzending en levertijden

1.1 Hoe hoog zijn de verzendkosten?

Vanaf €150 euro zijn er geen verzendkosten in Nederland. Tenzij u een zogenoemde grote aankoop doet. Een grote aankoop is bijvoorbeeld een tuinset gecombineerd met parasol en parasolvoet. Deze mooie aankoop dienen wij per pallet naar u te transporteren en de transportkosten per bestelling kunnen nogal verschillen.

1.2 Wanneer heb ik mijn bestelling thuis?

De normale duur van een verzending is één tot vijf dagen. Dit is afhankelijk van het bezorggebied en de grote van uw bestelling.

Levertijden worden gegeven in werkdagen - werkdagen in de zin van de levertijd van maandag tot en met vrijdag. Zaterdag telt niet als werkdag.

U kunt uw verzendgeschiedenis bekijken in de e-mail die u heeft ontvangen om de verzending te bevestigen.

Veelal bezorgen wij ook zelf. Hiervoor wordt dan een afspraak met u gemaakt.

1.3 Met welke leveranciers bezorgen jullie?

Momenteel leveren we zelf of via TNT-Post, DHL en DPD. Op het gebied van grote pakketen werken we momenteel voornamelijk samen met Dutchned en Dachser.

1.4 Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

U kunt uw bestelling ook afhalen bij ons in Bovenkarspel, op voorwaarde dat de gewenste artikelen zich in ons centrale magazijn in Bovenkarspel bevinden. Bel ons of schrijf ons een e-mail.

Vervolgens kijken we in welke van onze twee magazijnen de goederen zich momenteel bevinden en kunnen je bestelling combineren voor afhaling. We hebben een doorlooptijd van een halve dag voor het samenvoegen.

1.5 Bezorgen jullie tijdens de lockdown?

In verband met het Coronavirus en de lockdown is onze winkel gesloten voor bezoek. We werken door conform het protocol veilig samen werken. De Overheid heeft het protocol “Samen veilig doorwerken” vastgesteld om ervoor te zorgen dat het werk niet stil komt te liggen en de medewerkers veilig kunnen werken. HoekVT volgt het protocol en de richtlijnen van het RIVM wat wordt ondersteund door de vakbonden, brancheverenigingen en werkgevers- en werknemersorganisaties.

De belangrijkste punten:

Medewerkers van HoekVT gaan als koppel naar klanten. Ze werken in kleine vaste teams. Ze houden 1,5 meter afstand ook bij eventueel overleg, bij het koffiedrinken en eten. Tijdens werkzaamheden in uw woning huis/kantoor /object is het belangrijk dat bewoners/gebruikers zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven. Wij zetten ons in om ervoor zorg te dragen dat u en onze collega’s niet verkouden of ziek zijn/worden en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Onze collega's werken met een mondkapje op en dragen indien gewenst of nodig beschermende handschoenen.

Vragen over gas

2.1 Heeft een gasfles een houdbaarheidsdatum?

Een gasfles heeft een houdbaarheidsdatum. Als je fles over de datum is krijgt je geen onderhoudspremie (niet te verwarren met statiegeld) terug. Je kunt een nieuwe gekeurde fles aanschaffen. Je oude fles laat je bij ons achter,  je krijgt een fles mee die herkeurt is. Afhankelijk van het aantal jaren betaal je daar onderhoudspremie voor.  Je oude fles, kun je kosteloos bij ons achterlaten. Wij zorgen dan voor een correcte afvoer (let op: gemeenten en oud ijzer handelaren accepteren de flessen niet).

2.2 Wat is de gasfles 10 kg staal propaan gas?

De stalen 10 kg gasfles is nog altijd de meest gebruikte gasfles voor je caravan, barbecue en terasverwarmer.

Dankzij toepassing van nieuwe technieken en staalsoorten bij de productie weegt de stalen gasfles van ongeveer 6 kg. De verdampingscapaciteit van propaan bij stalen gasflessen beter is dan bij kunststof gasflessen. Het grote verschil in prijs tussen staal en de alternatieven is voor veel gebruikers nog altijd een reden om nog voor de stalen gasfles te kiezen.

  • Leeg gewicht c.a. 5.8 kg
  • Inhoud capaciteit 5 kg. propaan
  • hoogte gasfles 48 cm. diameter 23 cm.
  • Prijs per gasfles gevuld met 5 kg. propaan varieert.

2.3 Waar op letten bij de gasfles?

Een groene 5 kilo propaanfles is 10 jaar goedgekeurd. Het ingangsjaar staat in de kraag van de fles. Staat hier bijvoorbeeld 16, dan is de fles gekeurd t/m 2016. Alleen goedgekeurde flessen mag je ruilen. Als het goed is krijgt je hetzelfde keurjaar terug, krijg je toch een oudere fles terug, dan worden de keurjaren aan je terugbetaald. Krijg je een jongere fles terug, dan moet je keurjaren bijbetalen.

2.4 Verschillende gassen?

Van de drie soorten gas: butaangas, propaangas en LPG, worden butaangas en propaangas vooral gebruikt voor recreatie, zoals koelboxen, kachels, kooktoestellen en barbecues. Het verschil tussen butaangas en propaangas is het kookpunt (temperatuur waarbij het gas van vloeistof in gas overgaat en andersom). Bij butaan is dat 0 °C en bij propaan -44 °C. Dit betekent dat butaangas vloeibaar en dus onbruikbaar wordt bij een temperatuur lager dan 0 °C. Butaangas is daarom ongeschikt voor de winterperiode. Propaangas wordt pas bij -44 °C vloeibaar en is daardoor verreweg het meest gebruikte gas.

LPG (liquefied petroleum gas) is een mengsel van butaangas en propaangas, aangevuld met enige toevoegingen. Omdat LPG bestemd is voor aandrijving van verbrandingsmotoren zijn deze toevoegingen bedoeld om een betere smering te behalen. Hierdoor is LPG niet zomaar voor recreatieve doeleinden te gebruiken.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking