Klantenservice
0
Sluiten
Sander - Dinsdag 26 Mei 2015

Matras inspectie

Waarom matras inspectie

Je brengt waarschijnlijk de meeste tijd aaneengesloten door in bed. Inspecteer daarom af en toe je matras visueel als je het beddengoed vervangt. Als je matras zichtbare tekenen van slijtage vertoont of je jezelf stijf of moe voelt bij het wakker worden voelt is het waarschijnlijk tijd voor een nieuw matras. Een oud versleten matras kan je beroven van de kwaliteit van de slaap die je nodig hebt om je goed te voelen en goed te functioneren overdag.

Een gevolg van slapen op een slap, bobbelig matras is dat het ervoor zorgt dat je steeds van positie verschuift waardoor je wakker wordt met een stijve nek, rugpijn of gevoelloze ledematen. Er is ook een verklaring voor waarom je gewoon niet comfortabel ligt op een versleten oud matras.

De doorstroming van het bloed door je aderen die vlak onder je huid liggen en in contact met je bobbelige matras komen verstoren de doorstroming van voedingsstoffen waardoor je een beetje pijn of gevoelloosheid in dat gebied voelt. Je hersenen reageren hierop door een signaal te geven dat je moet draaien.

Een oud matras geeft onvoldoende steun aan je lichaam.  Dat veroorzaakt vernauwing van de kleine bloedvaten, waardoor de last je dwingt een andere positie te zoeken. Elke keer dat je wilt veranderen kom je uit je slaap. Deze reeks van onderbrekingen van je diepe slaap kan een gevoel van vermoeidheid geven bij het ontwaken.

Als je matras versleten is, worden je rug, benen en armen gedwongen de hele nacht in ongemakkelijke posities te liggen. Dit leidt tot pijnlijke spieren en gewrichten naast een slechte kwaliteit van de slaap, welke problemen met cognitie, concentratie en mentale scherpte, alsmede bestaande gezondheidsproblemen veroorzaken.

Dode huidcellen die elke nacht loslaten als je op bed ligt zijn voedsel voor kleine diertjes bekend als huisstofmijt, die in matrassen, beddengoed en kussens wonen. Vele mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. In plaats van een rustige nacht lijden deze mensen aan chronische symptomen zoals een opgezette volle neus, niezen en waterige, jeukende ogen. Mensen die lijden aan astma ervaren ademhalingsproblemen veroorzaakt door de allergie voor huisstofmijt.

Slaap daarom op een comfortabel nieuw matras wat is ontworpen ter ondersteuning van je lichaam. Dit zal helpen bij de broodnodige slaap die iedereen nodig heeft. Vier eeuwen geleden schreef Thomas Dekker: "Slaap is de gouden ketting die gezondheid en ons lichaam met elkaar verbindt."

matras inspectie
  • Claudia

    Geplaatst op vrijdag 19 juni 2020 19:38

    Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Kunt u aangeven hoe oud de boxspring en/of matras(sen) zijn?

    Hartelijke groet,

    Claudia / Hoek VT

Toon meer

Het laatste nieuws en meer

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »